Společné kontroly revizorů a strážníků v ústecké MHD se podle radnice osvědčily. Ubylo konfliktů cestujících s revizory

20. leden 2022 11:48

Za necelé tři měsíce ubylo konfliktů cestujících s revizory v ústecké Městské hromadné dopravě, podle radnice je to i díky společným kontrolám revizorů a strážníků.

„V případně nějakých konfliktů se daná situace řeší mnohem klidněji a to znamená, že i ubylo konfliktních situací. Počty cestujících bez jízdního dokladu během společných kontrol klesy, na druhou stranu cestujících daní kontroly vnímají, ale u chronických černých pasažérů nemůžeme čekat změny,“ popisuje Ludmila Vágner Pavlovičová, zástupkyně vedoucího Střediska přepravní kontroly Dopravního podniku města Ústí nad Labem, jaká je současná situace.

Díky společným kontrolám revizorů a strážníků ubylo podle primátora Petra Nedvědického (ANO) také nepořádku a vandalismu ve vozech MHD. Ohlasy cestujících vypovídají o tom, že mají lidé větší pocit bezpečí.

„Nemáme periodicky ty kontroly zařazeny, ale jsou každý den na jiné lince, tam, kde máme největší nápor těch negativních jevů, to znamená, jednou je to ve Všebořicích, jednou je to při cestě z Předlic, jindy zase při cestě ze Střekova.

Ve společných kontrolách chce město podle primátora Petra Nedvědického nadále pokračovat.

 

 

Spustit audio