Špekáčky po anglicku

Pro ty, kteří už vyhlížejí novou sezónu opečených špekáčků…

Suroviny:
5 špekáčků (žádné napodobeniny)
1 cibule
100 g nivy
100 g anglické slaniny, tence krájené
hořčice

Postup:

1. Špekáčky sloupneme ze střívka a rozkrojíme na délku.

2. Řeznou plochu jemně potřeme hořčicí, položíme na ni tenký plátek nivy a 1-2 kolečka cibule a přiklopíme druhou půlkou špekáčku.

3. Takto připravené špekáčky zabalíme do anglické slaniny, pak do alobalu, naskládáme na pekáček a dáme zapéci do vyhřáté trouby.

4. Podáváme s krajícem dobrého chleba a libovolnou zeleninovým salátem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.