Špekáčky po anglicku
Pro ty, kteří už vyhlížejí novou sezónu opečených špekáčků…
Suroviny:
5 špekáčků (žádné napodobeniny)
1 cibule
100 g nivy
100 g anglické slaniny, tence krájené
hořčice
Postup:
1. Špekáčky sloupneme ze střívka a rozkrojíme na délku.
2. Řeznou plochu jemně potřeme hořčicí, položíme na ni tenký plátek nivy a 1-2 kolečka cibule a přiklopíme druhou půlkou špekáčku.
3. Takto připravené špekáčky zabalíme do anglické slaniny, pak do alobalu, naskládáme na pekáček a dáme zapéci do vyhřáté trouby.
4. Podáváme s krajícem dobrého chleba a libovolnou zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.