Špekáčková pomazánka
Kaloricky vydatnější, chuťově ostřejší…
Suroviny:
4-5 špekáčků
1 sklenička pikantního zeleninového salátu – typ Moravanka, Kunovjanka…
1 pomazánkové máslo
plátkový sýr a rajče na ozdobu, případně vařené vejce
Postup:
1. Na masovém mlýnku umeleme špekáčky se zeleninou, v míse pak dobře promícháme s pomazánkovým máslem.
2. Mažeme na plátky veky nebo tmavého chleba, zdobíme kouskem sýra, plátkem rajčete, kolečkem natvrdo vařeného vejce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.