Špekáčková pomazánka

Kaloricky vydatnější, chuťově ostřejší…

Suroviny:
4-5 špekáčků
1 sklenička pikantního zeleninového salátu – typ Moravanka, Kunovjanka…
1 pomazánkové máslo
plátkový sýr a rajče na ozdobu, případně vařené vejce

Postup:

1. Na masovém mlýnku umeleme špekáčky se zeleninou, v míse pak dobře promícháme s pomazánkovým máslem.

2. Mažeme na plátky veky nebo tmavého chleba, zdobíme kouskem sýra, plátkem rajčete, kolečkem natvrdo vařeného vejce.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.