Sobotní SWAP v Litvínově nabízel oblečení, školní pomůcky a učebnice

28. srpen 2022 12:58

Na konci prázdnin řeší spousta rodičů vybavení pro školáky. Začátek školního roku je pořádnou zkouškou pro peněženky. Základní pomůcky vyjdou na stovky až tisíce korun. I kvůli tomu uspořádal v sobotu spolek Ekokul v Litvínově další SWAP věcí. Kromě oblečení si tam mohli lidé vzít i učebnice nebo školní pomůcky.

„Na posledním swapu, když jsme viděli, že se zhoršuje finanční situace, všechno se zdražuje, tak jsme se rozhodli, že bychom chtěli pomoct rodinám s malými dětmi a s dětmi obecně a ulehčit jim trošku finance a pomoct jim získat levněji školní potřeby,“ vysvětluje Michaela Musialová.

„Spousta lidí má doma knížky nebo učebnice úplně zbytečně a zabírá jim to tam místo v knihovně, tak to přinesli k nám, někdo to využije a má z toho větší radost, než kdyby si to okupoval,“ dodává Michaela Musialová.

Podobně jako na potřebu školních pomůcek chce Ekokul reagovat i v případě dalších problémů během současné ekonomické situace. „To děláme jakoby sezónně podle potřeby, takže pokud se vyvine zase nějaká jiná situace, nějaký jiný problém, tak to uděláme určitě rádi,“ uzavírá Michaela Musialová.

 

Spustit audio