Sobotní Noční linka: Příroda jako chrám

4. září 2021

Čím je pro vás? Jak přírodu vnímáte? Máte své oblíbené místo nebo místa? Jste celoživotními trampy, milovníky přírody a setkávání s lidmi na stejné vlně? Má pro vás příroda kouzlo v každé roční době? Chodíte do přírody v tichosti a usebrání? Co vás naposledy v přírodě zaujalo, čeho jste byli svědky, jaký zážitek to ve vás zanechalo? 

V čem vidíte kouzlo zářijové přírody, přechodu z léta do podzimu?

Kdo má opravdu rád přírodu tak k ní přistupuje jako k posvátnému místu. Stačí v ní jen tiše být a naslouchat a vnímat vše, co se v ní odehrává. Příroda nikam nespěchá, má svůj řád a žije si svým životem. Lidé, kteří jsou s přírodou spojeni a propojeni, dobře vědí o jejích zákonitostech. A my lidé, my jsme přeci součástí přírody.

Čím je tedy pro vás a čím vás naposledy uchvátila příroda? Na vaše příběhy a vyprávění se moc těší moderátor Noční linky Karel Sladký. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.