Sobotní Noční linka: Paranormální jevy

31. červenec 2021

Definice praví, že paranormálním jevem rozumíme skutečnosti, pro které neznáme racionální vysvětlení. Také by se dalo říct: něco mezi nebem a zemí.

A byť může být, zejména pro členy klubu skeptiků, téma dnešní Noční linky s Borkem Kapitančikem kontroverzní, nemělo by být na škodu poslechnout si příběhy posluchaček a posluchačů, ve kterých se možná objeví proutkařství, telepatie, telekineze, kulový blesk nebo třeba senzibilské schopnosti.

Jak říkával Sokratés – vím, že nic nevím; a byť se považujeme za rozumné bytosti, přece jen nám nad některými skutečnostmi může takzvaně stát rozum. A právě proto, že jako racionální tvorové ani zdaleka nemůžeme svými znalostmi obsáhnout vše, můžeme alespoň naslouchat. A udělat si vlastní obrázek.

Přesvědčit o nadpřirozenu dnešní Noční linka nikoho nechce, ale přinést vaše příběhy o jevech, pro která nemáme vysvětlení, to ano. Přinejmenším to díky vašim vzkazům a telefonátům může být zajímavá (nebo úsměvná) víkendová dvouhodinovka, zejména, vzpomenete-li si u ní na dobrodružství Indiany Jonese s křišťálovou lebkou...

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.