Smažené zelí
Milujete smažený květák? Tohle budete zbožňovat!
Suroviny:
1 hlávka zelí
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení
Postup:
1. Zelí rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky, pokud je hlávka větší. Aby se nerozpadlo, zpevníme párátky a dáme do dobře osolené vody povařit tak na 5-6 minut.
2. Povařené zelí dobře scedíme, necháme trochu zchladnout, aby se s ním dalo pracovat, pak obalíme v mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance – klasický trojobal.
3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku pěkně do zlatova, podáváme s vařenými bramborami, můžeme přidat tatarskou omáčku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.