Smažené zelí

Milujete smažený květák? Tohle budete zbožňovat!

Suroviny:
1 hlávka zelí
vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Postup:

1. Zelí rozkrájíme na čtvrtky nebo osminky, pokud je hlávka větší. Aby se nerozpadlo, zpevníme párátky a dáme do dobře osolené vody povařit tak na 5-6 minut.

2. Povařené zelí dobře scedíme, necháme trochu zchladnout, aby se s ním dalo pracovat, pak obalíme v mouce, rozkvedlaném vajíčku a strouhance – klasický trojobal.

3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého tuku pěkně do zlatova, podáváme s vařenými bramborami, můžeme přidat tatarskou omáčku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.