Šlehačková bábovka
Kalorická bomba – tak jen jednou za čas!
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
3 vejce
čtvrt litru šlehačky
1 vanilkový cukr
2 lžičky kypřicího prášku
tuk a mouka do formy
Postup:
1. Vymažeme a vysypeme formu. Zapneme troubu na střední intenzitu.
2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přilijeme polovinu šlehačky. Lehce zamícháme.
3. Do mouky prosejeme kypřicí prášek a střídavě se zbylou šlehačkou zapracováváme do žloutkové pěny.
4. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto vlijeme do připravené formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme.
5. Vyklopenou bábovku pocukrujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka