Slaný cibulový koláč
Koupené listové těsto přípravu značně urychlí.
Suroviny:
listové těsto
700 g cibule
100 g eidamu
1 dobrá klobáska
3 vejce
tuk pod cibuli – olej nebo sádlo nebo máslo
sůl
pepř
Postup:
1. Do menšího plechu na pečicí papír dáme vyválené listové těsto, dno trochu propícháme a zvedneme okraje, aby náplň nevytékala a nepálila se.
2. Cibuli nakrájíme, na tuku ji necháme zpěnit, přimícháme nakrájenou klobásku, odstavíme z ohně, přidáme strouhaný sýr, vejce a podle chuti osolíme, opepříme.
3. Náplň navrstvíme na listové těsto na pekáči, rovnoměrně rozetřeme a v předehřáté troubě (cca 190 stupňů) upečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.