Skořicovník je keř, jeho sušená kůra je skořice
Nejlepší skořice pochází z Cejlonu neboli Srí Lanky. Skořicovník je vlastně keř, ze kterého se sloupává kůra. Ta se sušením na slunci svine do dvou válečků proti sobě.
Loupání kůry se považuje za umění a srílanské rodiny si to tajemství předávají z generace na generaci.
Skořici velebili egyptští balzamovači, stejně jako římští císaři. Pravá skořice je nejen sladká, ale také pálivá jako pepř a ideálně by se měla louhovat.
Skořici skladujeme v uzavřené nádobě nebo sáčku ve vlhkosti do 70 % a do 20 °C.
Věděli byste, do jaké omáčky se přidává skořice?
a) pažitková omáčka – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) rajská omáčka – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o profi kuchyňskou váhu z nerezové oceli od firmy Gastroback.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 18. listopadu!