Skořicovník je keř, jeho sušená kůra je skořice

Nejlepší skořice pochází z Cejlonu neboli Srí Lanky. Skořicovník je vlastně keř, ze kterého se sloupává kůra. Ta se sušením na slunci svine do dvou válečků proti sobě.

Loupání kůry se považuje za umění a srílanské rodiny si to tajemství předávají z generace na generaci.

Skořici velebili egyptští balzamovači, stejně jako římští císaři. Pravá skořice je nejen sladká, ale také pálivá jako pepř a ideálně by se měla louhovat.

Skořici skladujeme v uzavřené nádobě nebo sáčku ve vlhkosti do 70 % a do 20 °C.


Věděli byste, do jaké omáčky se přidává skořice?

a) pažitková omáčka – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) rajská omáčka – SMS ve tvaru POCHOUTKY B

Za správou odpověď připište ještě své jméno a celou adresu a odešlete na číslo 907 77 04. Hrajeme o profi kuchyňskou váhu z nerezové oceli od firmy Gastroback.

Soutěžíme do úterní půlnoci – 18. listopadu!