Školka Sluníčko v Krupce je v projektu Ústeckého kraje Obědy do škol. Některým dětem může zajistit stravování zdarma

23. leden 2024 10:35

Děti z rodin v sociální nouzi se můžou ve školách stravovat zdarma. Jídlo jim zaplatí různé charitativní organizace nebo stát. V Ústeckém kraji se školy můžou zapojit od projektu Obědy do škol. V letošním školním roce se účastní celkem 33 škol a školských zařízení, třeba Mateřská škola Sluníčko v Krupce na Teplicku.

Do této mateřské školy na krupském sídlišti chodí zhruba 150 dětí, do krajského projektu se jich letos podle účetní školky Andrey Dolejšové zapojilo sedm: „Ty děti, jejichž rodiče jsou v hmotné nouzi, donesou potvrzení, že pobírají tu dávku hmotné nouze a na základě toho Ústecký kraj posílá dotaci, takže děti z těch znevýhodněných rodin to mají dotované, veškeré stravování.“

Ústecký kraj peníze v projektu Potravinová pomoc dětem v sociální nouzi v tomto školním roce poskytl celkem 33 školám. Podle mluvčí Ústeckého kraje Magdaleny Fraňkové je deset škol z Děčínska, devět z Ústecka, sedm z Mostecka, čtyři z Teplicka a tři z Chomutovska. Z tohoto počtu je kraj zřizovatelem tří škol. Mezi ty rozdělil zhruba milion a půl, dalším třiceti školám pak rozdělil 13 milionů korun.

Spustit audio