Skály v Tisé na Ústecku obsadili filmaři. Turisté se tam až do pátku nedostanou

28. květen 2013

Česko-německý štáb natáčí v Tiských skalách film ze 13. století. Budou tam až do pátku, takže turisté se tam nedostanou. Včerejší první natáčecí den filmařům zkomplikovalo deštivé počasí.

„Koncem května s tím dlouhodobě nikdo moc nepočítal, mysleli jsme si, že to bude vypadat trošku lépe. Ale režisér se s tím naštěstí vypořádal po svém."

"Řekl, že 13. století bylo tak jako tak ponuré, takže tohle počasí k tomu pasuje,“ líčí koproducent Michal Pokorný.

Filmaři v obci obsadili hřiště; mají tam bufetový stan a spoustu karavanů a autobusů, které slouží pro převlékání a líčení.

„Ráno v 5.15 přijedou první herci, maskéři, kostyméři. Tak dvě tři hodiny se připravují herci, kompars. A kaskadéři, kteří se v tom filmu navzájem zabíjejí. V 8 hodin se odvezou na plac a pak už jenom 10 hodin hrají,“ přibližuje filmařskou práci Pokorný.

Snímek "Poutnice", vypráví příběh mladé ženy, která splní poslední přání svého zavražděného otce.

„Požádal před svojí smrtí, aby jeho srdce - zní to zvláštně, ale to je středověk - donesli do Santiaga de Compostely. Dcera se tohoto úkolu zhostí. Převlečená za muže, protože tenkrát nebylo běžné, aby ženy chodily na takovouto pouť, podstoupí tuhle cestu a tu my vyprávíme,“ přibližuje děj snímku jeho koproducent.

Od příštího týdne až do půlky června budou natáčet v okolí Dolského mlýna. Film bude v kinech příští rok.

autor: hau
Spustit audio