Situace kolem „nadivoko“ parkujících kamionů v Předlicích se zlepšila. Město chce navíc parkování zpoplatnit

26. březen 2019 09:04

Situace s parkováním kamionů, a s tím spojeným nepořádkem, v průmyslové zóně v ústeckých Předlicích se zlepšila. Takový je názor zástupce firmy, který diskuzi o nepořádku po řidičích kamionů otevřel.

U dálnice totiž není dostatek parkovacích míst, a kamiony tak parkují i v průmyslové zóně. Tomu by mělo zabránit zpoplatněné parkování.

Město do míst, kde kamiony nejčastěji parkují, umístilo několik velkých železných popelnic, natřených na hnědo, do kterých mohou řidiči parkujících kamionů nepořádek vyhazovat.

„Zařídili jsme zvýšený dohled inspekční činnosti naší městské policie, zajistili jsme pracovníky veřejně prospěšných prací, a také potrestaných, na zvýšené frekvenci úklidu. Také jsme místo vybavili kontejnery – jedná se o 14 železných kontejnerů,“ vypočítává kroky, které vedly ke zklidnění situace, ústecký primátor Petr Nedvědický.

Město nechalo v Předlicích umístit 14 železných kontejnerů

„Velký přínos byla výměna popelnic za plechové. Jak je vidět, hodně nepořádku rozfoukával vítr. Je také vidět obrovský nárůst počtu hlídek – jak státní, tak městské policie. Takže si myslím, že jsme se dostali určitě dopředu,“ glosuje situaci Jan Sláma z firmy Nyylo, který na neúnosný stav v oblasti upozornil.

Do budoucna plánuje vedení města parkování kamionů v průmyslové zóně zpoplatnit. Podle Jana Slámy by možná stačilo parkování kamionů v průmyslové zóně vyřešit jednodušším způsobem.

„Myslím si, že je to možná zbytečně drahé řešení. Možná by stačily takové ty papírové hodiny, které by určovaly dobu, jak dlouho tu kamiony mohou stát, ale neznám ten legislativní rámec,“ uvažuje Sláma.

Problém s parkováním kamionů ale nemají jen Předlice, ale i další části Ústí nad Labem – jako například Vaňov a silnice I/30 nebo Úžín.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související