Silnice mezi Zálužím a Litvínovem se po havárii v Unipetrolu otevírá. Zatím jen pro auta

16. srpen 2015

Pro auta se o půlnoci z neděle na pondělí otevírá silnice mezi areálem Unipetrolu v Záluží a Litvínovem. Rozhodl o tom večer krizový štáb. Cesta byla uzavřená od čtvrtka, kdy v Unipetrolu vybuchla propylenová jednotka.

Silnice se zatím otevírá jen pro auta. Tramvaje mezi Mostem a Litvínovem stále ještě nepojedou.

Hasiči se totiž stále bojí, že by od trolejí mohla odlétnout jiskra. O tom, kdy by mohly okolo areálu opět tramvaje jezdit, by mohl krizový štáb rozhodnout v pondělí. Jednat bude od rána. Tramvaje do té doby nahradí autobusy.

Obě místa, kde hořelo, navštíví během pondělí vyšetřovatelé policie i hasičů. Potom tam podle mluvčího Unipetrolu Mikuláše Dudy přijdou také odborníci z firmy. Samotný Unipetrol chce totiž vést interní šetření, proč vlastně k havárii došlo.

Zaměstnanci Unipetrolu mají v pondělí jít do práce jen na výzvu svého nadřízeného. Od úterní šesté hodiny ráno pak bude vstup do areálu bez omezení, píše web firmy.

Technici odstranili poškozené potrubí a ostatní zařízení zajistili proti úniku chemických látek.

Ve čtvrtek ráno vybouchla propylenová jednotka, v místě pak začalo hořet. Podle prvních informací mohlo jít o nehodu na chladícím zařízení. Tyto informace ale ještě nechtěl mluvčí formy potvrdit.

autor: hau
Spustit audio