Sezonní stravování a jeho zdravotní benefity očima výživové poradkyně
Jaké benefity nám přináší sezonní stravování? Proč do letního jídelníčku zařazovat především lokální a sezonní potraviny? Na tyto otázky nám odpoví Veronika Hájková, výživová poradkyně a znalkyně divokých bylin a plevelů.
„Dovážené potraviny zanechávají velkou ekologickou stopu, navíc bývají často chemicky ošetřené. Proto bychom měli dávat přednost těm od lokálních prodejců, které tím navíc podpoříme,“ vysvětluje, proč doporučuje při zdravém stravování české potraviny Veronika Hájková.
Jak zavařovat a dochucovat zdravě nepříliš zdravé ovoce? Jaké potraviny jíst raději zasyrova a co nechat spíš kvasit? A proč i u zdravých potravin platí, že všeho moc škodí? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka