Selská bramboračka s uzeným masem

Suroviny: Čtvrt kg brambor, 10 dkg uzeného bůčku, plátek celeru, 1 malá mrkev, hrst fazolových lusků a hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého), 2 lžíce másla, 1 houska, hrnek mléka, sůl, pepř.

Postup: V litru vody vaříme bůček, brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k bůčku a vaříme. Zeleninu nakrájíme, mírně orestujeme na lžíci másla a přidáme k vařícím se bramborám. Když je bůček měkký, vyndáme ho, nakrájíme a vrátíme do hrnce, v závěru můžeme přilít mléko, už nevaříme. Na talíři přidáme na lžíci másla opečené kostičky housky a zelenou petrželku.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!