Rychlý makovec

S elektrickými metličkami to bude ještě větší kvapík!

Suroviny:
200 g polohrubé mouky
100 g mletého máku
130 g cukru
3 vajíčka
1/8 l mléka
půl prášku do pečiva
citronová kůra
špetka soli
tuk a mouka na plech nebo pečicí papír

Postup:

1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něj přišleháme cukr, strouhanou citronovou kůru a žloutky.

2. Do pěny střídavě po částech přidáváme a zašleháváme mouku prosátou s práškem a mléko, nakonec i mletý mák.

3. Těsto vlijeme na připravený plech a v mírnější předehřáté troubě upečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.