Rychlobramborák
Sice to jde rychle, ale strouhání brambor se bohužel nevyhnete!
Suroviny:
brambory
sýr podle chuti – eidam nebo niva
majoránka
sůl
tuk na smažení
Postup:
1. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme. Sýr nastrouháme najemno.
2. Na pánvi rozehřejeme tuk, dáme na něj v nepříliš silné vrstvě nastrouhané brambory, poprášíme rozemnutou majoránkou, trochu osolíme a smažíme asi 4 minuty.
3. Placku obrátíme, opět jemně poprášíme majoránkou a nastrouhaným sýrem. Když použijeme nivu, už raději nesolíme, u eidamu brambory trochu přisolíme.
4. Pečeme znovu asi 3-4 minuty, až se sýr roztaví. Hned podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka