Rychlí utopenci
Když není čas čekat na rozležení... Suroviny a postup: 1/2 kg špekáčků (nebo točeného salámu) a 3 velké nebo 4 střední cibule nakrájíme na kolečka, narovnáme do sklenic asi do půlky a zalijeme lákem, pak znovu vrstvíme cibuli a špekáčky. Zavřeme, dáme vychladit a můžeme hned konzumovat. Na lák svaříme 4 lžíce octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce worcestru, 4 lžíce kečupu, 8 lžic vody, 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, špetku sladké papriky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.