Rybičkový závin
Málo jíme ryby, tak aspoň rybičky…
Suroviny:
listové těsto (400 g)
1 konzerva rybiček v tomatě
50 g strouhaného eidamu
3 stroužky česneku
1 vejce
Postup:
1. Těsto si rozdělíme na dva nebo tři díly a postupně je vyválíme na tenko.
2. Náplň připravíme z rozmačkaných rybiček i s tomatovým sosem, přidáme strouhaný sýr, prolisovaný česnek a asi půl z rozšlehaného vajíčka. Druhou půlku si ponecháme na potření závinů.
3. Stočené záviny potřeme vajíčkem, špejlí párkrát propíchneme a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Trouba by měla mít 190 stupňů, listové těsto chce vyšší teplotu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.