Rybí salát
Těch variací bude jako u bramboračky, záleží na dostupných surovinách a individuální chuti. Ryb bychom do jídelníčku rozhodně měli přidat.
Suroviny:
2-3 konzervy tuňáka v oleji nebo vlastní šťávě (může být i jiná, obsah 300 g)
půl salátové okurky
3-4 rajčata
3 papriky
1-2 cibule
1 malá majolka
sůl
Postup:
1. Rajčata, papriky a okurku nakrájíme na drobné kousky, cibuli také nakrájíme na drobno a smícháme.
2. Přidáme rybu i s částí nálevu, majolku, promícháme a podle chuti dosolíme, necháme půlhodinky proležet v chladu. Podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.