Rybí filé zapečené

Kdo se bojí rybích kostiček, volí filé.

Suroviny:
500 g rybího filé
80 g másla
1 cibule
50 g sýra na strouhání
2 rovné lžíce hladké mouky
200 ml kysané smetany
1-2 stroužky česneku
sůl
zelená petrželka

Postup:

1. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní osolené porce rybího filé a posypeme petrželkou a strouhaným sýrem.

2. Na další části másla zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Tu rozředíme kysanou smetanou a povaříme, ochutíme utřeným česnekem, přisolíme a navrstvíme na připravené filé. Poklademe vločkami másla a v předehřáté troubě zapečeme asi 20 minut.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.