Rybí filé zapečené
Kdo se bojí rybích kostiček, volí filé.
Suroviny:
500 g rybího filé
80 g másla
1 cibule
50 g sýra na strouhání
2 rovné lžíce hladké mouky
200 ml kysané smetany
1-2 stroužky česneku
sůl
zelená petrželka
Postup:
1. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní osolené porce rybího filé a posypeme petrželkou a strouhaným sýrem.
2. Na další části másla zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Tu rozředíme kysanou smetanou a povaříme, ochutíme utřeným česnekem, přisolíme a navrstvíme na připravené filé. Poklademe vločkami másla a v předehřáté troubě zapečeme asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.