Ryba v alobalu

Může to být filé, pangas, mořská štika anebo taky nová inspirace pro přípravu štědrovečerního kapra.

Suroviny:
500 g ryby
100 g másla
1 cibule
hořčice
sůl
citronová šťáva
petrželka
alobal

Postup:

1. Umícháme směs z měkkého másla, nadrobno nakrájené cibule, petrželky, citronové šťávy, hořčice a soli. Volbou hořčice ovlivníte i chuť ryby.

2. Čisté porce ryby potřeme ze všech stran umíchanou směsí, zabalíme do kusů alobalu tak, aby spojnice byly nahoře a nevytékala při pečení šťáva.

3. Balíčky naskládáme na plech a v horké troubě pečeme – asi 25-30 minut. Jako přílohu volíme třeba brambory, pozor při otvírání balíčku na horkou páru.

4. Pokud použijete rybu mraženou, nechte ji předem povolit.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.