Ryba v alobalu
Může to být filé, pangas, mořská štika anebo taky nová inspirace pro přípravu štědrovečerního kapra.
Suroviny:
500 g ryby
100 g másla
1 cibule
hořčice
sůl
citronová šťáva
petrželka
alobal
Postup:
1. Umícháme směs z měkkého másla, nadrobno nakrájené cibule, petrželky, citronové šťávy, hořčice a soli. Volbou hořčice ovlivníte i chuť ryby.
2. Čisté porce ryby potřeme ze všech stran umíchanou směsí, zabalíme do kusů alobalu tak, aby spojnice byly nahoře a nevytékala při pečení šťáva.
3. Balíčky naskládáme na plech a v horké troubě pečeme – asi 25-30 minut. Jako přílohu volíme třeba brambory, pozor při otvírání balíčku na horkou páru.
4. Pokud použijete rybu mraženou, nechte ji předem povolit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.