Rozmarný kapr
Tu rozmarnou náladu mu dodáme rozmarýnem, nejlépe čerstvým z vlastní zahrádky nebo květináče!
Suroviny:
4 porce kapra
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
půl sklenky bílého vína
půl sklenky smetany
hladká mouka
citronová šťáva
sůl
rozmarýn
Postup:
1. Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citronem a necháme 10 minut odležet. Pak znovu osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
2. Porce vložíme do pánve s rozehřátým máslem a olejem, přidáme trochu rozmarýnu a pomalu opékáme, opatrně obracíme.
3. Když je maso skoro měkké, přilijeme ještě víno a smetanu a dodusíme. Podáváme s bramborem, zeleninový salát také nic nezkazí, můžeme i zdobit plátky citronu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.