Řízky pod sněhem

Venku už sníh zas skoro nemáme, tak si ho dopřejme doma a bude to sníh z bílků…

Suroviny:
4 kuřecí řízky
1-2 bílky
50 g sýra
sůl
pepř
2 lžíce tuku – oleje

Postup:

1. Ušleháme tuhý bílkový sníh.

2. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.

3. Položíme do zapékací misky, vlijeme zbytek oleje z pánve, řízky zakryjeme bílkovým sněhem, posypeme strouhaným sýrem (eidam je vděčná česká klasika, ale můžete vyzkoušet i nivu – pak řízky raději méně osolíme) a v troubě zapečeme.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.