Římské kuře
Suroviny: 4 kuřecí stehna, 2 lžíce sádla, 4-5 dkg dobré slaniny, 4-5 dkg šunky, 3-4 rajčata, česnek, majoránka, sůl, pepř, 2 dl bílého vína.
Postup: Porce osolíme, opepříme. Na sádle opečeme nakrájenou slaninu a šunku, na tom z obou stran opečeme kuřecí stehna, přidáme asi 2 na plátky nakrájené česnekové stroužky, okořeníme majoránkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se tekutina neodpaří, pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata a pomalu udusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka