Římská polévka
Suroviny: 200 g hovězího a 200 g telecího masa, 1 cibule, 1 pór, 2 rajčata, kousek celeru, 3 vejce, půl citronu, pepř, sůl, 1 hřebíček, 100 g strouhaného čedaru, na osobu plátek na másle opečené žemle a sekaná petrželka.
Postup: Na kousky nakrájené hovězí dáme do studené osolené vody, přidáme nakrájenou zeleninu, hřebíček a vaříme asi půl hodiny. Přidáme nakrájené telecí maso a dovaříme. Do hrnku odebereme trochu vývaru, necháme vychladnout. V misce rozšleháme vejce se šťávou z půlky citronu, pomalu přilíváme zchladlý vývar a vzniklou směs vlijeme do horké polévky, aby se vejce srazila. Dosolíme, opepříme, podáváme s osmaženou žemlí, strouhaným sýrem a petrželkou.
Dobrou chuť vám přeje Milena Melezinková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.