Rajská játra

Přesnější by bylo – játra s rajskými jablky, ale rajsky to i chutná.

Suroviny:
500 g vepřových jater
4 rajčata
1 cibule
2 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř

Postup:

1. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a jemně naklepeme.

2. Plátky jater opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran, hned přidáme plátky rajčat.

3. Opečená játra si odložíme na teplý talíř, k rajčatům v pánvi přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme kečup a podle chuti osolíme, mírně podlijeme a podusíme.

4. Podáváme obvykle s dušenou rýží a játra přelijeme rajčatovým sosem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.