Rajská játra
Přesnější by bylo – játra s rajskými jablky, ale rajsky to i chutná.
Suroviny:
500 g vepřových jater
4 rajčata
1 cibule
2 lžíce kečupu
olej
sůl
pepř
Postup:
1. Játra odblaníme, nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a jemně naklepeme.
2. Plátky jater opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran, hned přidáme plátky rajčat.
3. Opečená játra si odložíme na teplý talíř, k rajčatům v pánvi přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, pak přidáme kečup a podle chuti osolíme, mírně podlijeme a podusíme.
4. Podáváme obvykle s dušenou rýží a játra přelijeme rajčatovým sosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.