Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Při otevírání lahve vína pozor na zvuk. A co o vínu prozrazuje korek?
Při slavnostních příležitostech se hodí otevřít lahev vína. Jak na to, abychom víno neznehodnotili a poradili si s korkem, radí náš odborník na etiketu Ladislav Špaček.
-
Kdy konzumovat jablko pomocí ruky a kdy vidličkou? Radí Ladislav Špaček
K podzimu patří i jablka. Jak jíst jablko, když nám přistane na stole v míse nebo na talířku v nóbl restauraci?
-
Jak správně platit spropitné a jak to udělat, když chceme být diskrétní, radí Ladislav Špaček
U nás se spropitné drží tradičně na deseti procentech z celkové útraty. Můžeme ho zaplatit dvěma možnými způsoby.
-
Muffin v papírovém košíčku nikdy nekonzumujeme celý, radí mistr etikety
Muffin k nám přišel před lety z Ameriky a jako spousta věcí, která k nám dorazila z ciziny, je trošku cizorodá a někdy se potýkáme s tím, jak k ní přistupovat.
-
Kam odložit lžíci, když dojíte vývar, radí Ladislav Špaček
Jak se chovat doma nebo v restauraci u stolu radí odborník na etiketu, Ladislav Špaček. Když dojíme vývar, kam máme odložit lžíci, abychom neudělali společenské faux pas?
-
Jak louskat vlašské ořechy a jak správně držet louskáček radí Ladislav Špaček
Máme sezonu vlašských ořechů, které vám ve skořápce v restauraci těžko nabídnou, ale na návštěvě se to může stát. Víte, jak je správně louskat podle bontonu?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »