Rady do kuchyně: Aby byly vdolky méně mastné a smetanová omáčka bez hrudek
Dnes pro vás mám opět několik užitečných rad do kuchyně.
Aby byly vdolky méně mastné, dejte je nejdříve opéct na pár minut do trouby a teprve potom dosmažte v horkém tuku na pánvi.
Kuře nebo kachna budou upečené opravdu dozlatova, když budete kůži při pečení každou čtvrt hodinu potírat mlékem.
Hrudky ve smetanové omáčce se jako kouzlem rozpustí, když do ní přidáte špetku prášku do pečiva a necháte projít varem.
A knedlíky se vám nerozvaří, když do vroucí vody, ještě před vložením knedlíků, nasypete trochu hladké mouky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.