První březnový víkend v Ústeckém kraji nabízí plesy, koncerty i divadelní představení

3. březen 2023

První březnový týden se v Ústeckém kraji konají nejen plesy a koncerty, už se ale pomalu začíná také vyrážet na poznáním do přírody.

Sobota 4. března

Pokud máte rádi turistiku, můžete se vydat na procházku okolo Kovářské na Chomutovsku. Sraz je na náměstí v 11:00. Čeká na vás trasa dlouhá 12 kilometrů, která vás zavede na Rašeliniště smrti, Vlčí kopec, Königsmühle a vápenku. O každém z těchto míst se navíc od průvodce dozvíte něco zajímavého. Předpokládaný konec výletu je okolo 17 hodiny.

V Duchcově se 4. března koná v kulturním domě 24. ročník Společenského plesu Domu dětí a mládeže – tentokrát v rockovém stylu. K tanci zahraje kapela HADICE. Na všechny jako tradičně čeká bohatá tombola i vytoupení dětí z kroužků DDM. Chybět nebude ani úžasné půlnoční překvapení.

Hrad Doubravka

Cínovec tuto sobotu hostí 43. ročník Krušnohorské třicítky, který bude již podruhé součástí seriálu ČEZ SkiTour. Sobota začne 15kilometrovým okruhem volnou technikou. V rámci hlavního nedělního programu se závodníci i diváci  mohou těšit na 30kilometrový okruh klasicky. 10kilomtrová trať pak čeká na ty, kteří si chtějí krásu Krušných hor užít zlehka.

Po roce práce a skoro 10 letech sbírání zbraní pro vás 4. března od 14:00 oficiálně otevírá zbrojnice na Doubravce stálou expozicí vojenství. Díky spolku Avzo budete mít na jedinečném hradu Doubravka kus naší historie téměř na dosah ruky. Expozice nabízí skoro vše – od římského legionáře po vojáka AČR. Po celé sobotní odpoledne pak na návštěvníky čeká i menší doprovodný program.

Hudební klub Ponorka v Litvínově zve všechny na Hudební večer s Janem Burianem s názvem Ekologie duše aneb Jak žít a nezbláznit se z toho. Začtek je ve 20:30.

Jan Burian

Městské divadlo v Mostě má na programu Barona Prášila – Od 19:00 můžete zažít slavná a zaručeně pravdivá vyprávění Barona Prášila v kabaretně laděné inscenaci.

Kulturní dům v Krásné Lípě hostí 4. března od 20:00 Maškarní bál Tolštejského panství. Součástí programu je vyhlášení a předání ceny Zlatá múza severu. Dále programové vstupy, zajímavá tombola a ocenění masek. K tanci a poslechu hraje kapela Galaxie.

V Děčíně, konkrétně v řecké restauraci Athina, budete mít v sobotu možnosti si od 19:00 užít koncert Adriana Trindadena – světoznámého brazilského zpěváka, kytaristy a skladatele, jehož tvorba osciluje mezi jazzem a world music.

Neděle 5. března

Městské divadlo v Žatci zve malé i velké diváky v neděli od 15:00 na pisničkovou show O dráčku Žofíkovi – zpívá a hraje Míša Růžičková.

Míša Růžičková vystupuje ve veselých kostýmech

Neděle 5. března je závěrečným dnech 18. ročníku nepostupové přehlídky dětského, studentského a amatérského divadla s názvem Divadelní festival Nanečisto, který se koná v ZUŠ F. L. Gassmanna v Mostě. Účinkuje Divadelní spolek Vojan, Divadelní klub mladých Česká Lípa a Rataverita.

autor: pach
Spustit audio