Přichystejte skleníky na první výsevy
Skleníky a pařníky připravujeme na první výsevy se zahradnicí Věrou Kastlovou ze Zahradního centra v Plzni na Roudné. Proti plísním, houbám a škůdcům je můžeme ošetřit sirnou svící, česnekovou dýmovnicí nebo dusíkatým vápnem.
Nechcete čekat v pořadníku v zimě na kontrolu plynového kotle, karmy nebo kamen Nechte si je zkontrolovat a seřídit už teď. Můžete předejít zbytečným závadám a také ušetřit za plyn a zajistit svou bezpečnost. Radí Petr Bulín z Opramonu v Líních u Plzně.
Hovězí maso připravovujeme a nakládáme s Martinem Havlíkem, šéfkuchařem Gourmet clubu Bezejmenná a také učitelem odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech. Křehkost mu může zajistit tenderizér.
S Pavlem Člupkem, konstruktérem gramofonů a milovníkem analogové techniky se zaměřujeme na gramofony a jejich přenosky.
Jak topit a jak ušetřit? Radí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení. Probíráme zimní temperování, které může ochránit naše stavby a také ušetřit za následné topení.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.