Přepážkové centrum na ústeckém magistrátu odloženo. Peníze půjdou na výměnu oken na úřadě i ve školách

15. červenec 2019 14:18

Přepážkové centrum na magistrátě v Ústí nad Labem zatím nevznikne. I nadále tak budou muset lidé vyřizovat doklady na různých místech úřadu.

O rekonstrukci části budovy třikrát žádná firma nestála. Radní upravené podmínky pro čtvrté vyhlášení zakázky neschválili. Připravené peníze město využije jinak.

Zájemce hledalo město od loňského září celkem třikrát – pokaždé neúspěšně. Některé firmy například namítaly, že požadované trezory nebo kartotéky se už nevyrábějí a náklady by byly vyšší. Radní proto původní cenu zvedli ze skoro 50 milionů korun na téměř 55 milionů bez DPH. Ani to ale nepomohlo.

Poslední, čtvrtý návrh počítal s tím, že by se změnil počet a typ kartoték. S tím radní za hnutí ANO a PRO Zdraví a Sport podle primátora Petra Nedvědického z ANO nesouhlasili.

Odbor strategického rozvoje tedy upraví projekt. S tím, že by se ještě letos město do přestavby pustilo, ale už vedení nepočítá.

Už připravené peníze město zřejmě utratí za výměnu starých oken na magistrátě, kterými uniká teplo – na co nepotřebuje projekt a navíc je to podle primátora Nedvědického hodně zapotřebí. Vedení města si od toho slibuje také úsporu na energiích.

Dočkat nových oken by se měly i základní školy – v některých platí zákaz je otevírat nebo umývat, protože by mohla vypadnout a někomu ublížit.

Úředníci teď dávají dohromady seznam těch nejpotřebnějších škol, aby se s výměnou mohlo začít co nejdřív.

Spustit audio

Související