Pracinky kakaové
Zkuste formičky teflonové nebo silikonové, pak není tolik zlobení s vyklápěním!
Suroviny:
270 g hrubé mouky
210 g másla
100 g mletých mandlí nebo vlašských ořechů
160 g cukru moučky
30 g kakaa
2 žloutky
mletá skořice a případně i trochu utlučených a prosátých hřebíčků
pár kapek citronové šťávy
cukr moučka na posypání
Postup:
- Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme odležet přes noc do ledničky nebo můžeme hned zpracovávat.
- Do formiček vtlačujeme malé kousky, naskládáme na plech a v předehřáté střední troubě upečeme. Hned po upečení vyklápíme.
- Pracinky pocukrujeme a uložíme do sucha a chladu, raději v jedné vrstvě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.