Pracinky kakaové

Zkuste formičky teflonové nebo silikonové, pak není tolik zlobení s vyklápěním!    

Suroviny:

270 g hrubé mouky

210 g másla

100 g mletých mandlí nebo vlašských ořechů

160 g cukru moučky

30 g kakaa

2 žloutky

mletá skořice a případně i trochu utlučených a prosátých hřebíčků

pár kapek citronové šťávy

cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, zabalíme do mikrotenu a dáme odležet přes noc do ledničky nebo můžeme hned zpracovávat.
  2. Do formiček vtlačujeme malé kousky, naskládáme na plech a v předehřáté střední troubě upečeme. Hned po upečení vyklápíme.
  3. Pracinky pocukrujeme a uložíme do sucha a chladu, raději v jedné vrstvě.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.