Práce na trolejovém vedení uzavřou v Teplicích křižovatku u silničního mostu v blízkosti Zámecké zahrady

17. srpen 2020 09:39

Od 17. srpna je v Teplicích uzavřená křižovatka u přemostění silnice I/13 u Zámecké zahrady. Práce na novém trolejovém vedení potrvají do 30. srpna.

Přes křižovatku vedou cesty k nemocnici a na Duchcov anebo na sídliště Bílá cesta.

Automobily tudy neprojedou vždy od 7 hodin ráno do 19 hodin, večer a v noci bude křižovatka ulic Duchcovská – Alejní – U Soudu a Lounská průjezdná.

Ulice U Soudu zůstává zaslepená – v jejím okolí jsou totiž stále ještě rozkopané silnice kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace.

Dopravní omezení platí částečně také pro linky MHD. Ve všedních dnech do zhruba 18:30 nebudou křižovatkou projíždět trolejbusové linky číslo 105 a 107.

Podle Jakuba Čížeho z odboru dopravy budou tohle místo objíždět od Benešova náměstí ulicemi Křižíkova, Jateční a Libušina do Řetenic – znamená to, že vynechají zastávky v Alejní, u Zámecké zahrady, Okresní soud, Mariánský dvůr a nemocnice.          Ostatní linky MHD budou křižovatku normálně projíždět.

Ani po 30. srpnu si ale obyvatelé Teplic neodechnou – po stavbě nového trolejového vedení bude pokračovat rekonstrukce vodovodu a kanalizací. Podle vedoucí odboru dopravy teplického magistrátu Ivany Müllerové tam budou rozkopané silnice až do 30. září.

Do té doby tedy zůstane zaslepený vjezd i výjezd do ulice U Soudu a Lounská ulice bude průjezdná pouze ve směru od kruhového objezdu k této křižovatce.

Spustit audio

Související