Poslední červencový víkend v Ústeckém kraji nabídne muziku, starou vojenskou techniku, závody suberbiků i tradiční Anenskou pouť

28. červenec 2022

Slavnosti v Libčevsi, sraz vojenské techniky u jezera Chmelař v Úštěku, Mistrovství světa superbiků na mosteckém Autodromu nebo Anenská pouť ve Svádově na Ústecku, poslední červencový víkend v Ústeckém kraji má co nabídnout.

Sobota 29. července

Anenskou pouť mají dnes ve Svádově na Ústecku. Od 10 do 22 hodin si návštěvníci užijí pouťové atrakce, v 18 hodin vystoupí Pavel Houfek s doprovodem a od 20 hodin bude vyhrávat skupina Kliďánko.

Pro malé i odrostlé kluky bude zajímavý sraz vojenské techniky u jezera Chmelař v Úštěku. Po 14. hodině uvidíte různou techniku na suchu i na vodě a když  budete mít štěstí, mohou vás majitelé vozů i povozit – ale jejich povinnost to není. V 19 hodin seskočí na pláž parašutisti a od 20 hodin je plánovaný koncert skupiny No Name.

Znak obce Libčevse

Ve 13 hodin startují v Libčevsi slavnosti s hvězdným obsazením – zpívat budou Leona Machálková a také Ladislav Křížek, zahrají skupina Beatles revival a dívčí rock and show skupina Apples, chybět nebude ani kouzelnická show a stand up imitátora Petra Jablonského.

Zveme i na barokní zámek Poláky na Chomutovsku, který bude mimořádně otevřen pro veřejnost v rámci Historické slavnosti.  Od 11 do 17 hodin bude vystupovat skupina historického šermu Honorata z Letohradu, po celý den budou probíhat prohlídky zámku s majitelem, občerstvení na nádvoří je zajištěno a tentokrát můžete ochutnat i pravé Valašské frgále! Veškerý výdělek z akce je určen na obnovu zámku, který patří mezi nejohroženější památky v republice. 

Neděle 24. července

Živo bude v Kadani, už v 10 hodin začíná na Studentském náměstí Festival čajových nadšenců, ve 14 hodin bude ve Františkánských zahradách koncertovat skupina Úlet a v 16 hodin v kulturním domě Střelnice začíná výtvarná dílna pro děti – dnes s heslem Taškobraní.

Chomutov zve od 14 hodin na komentovanou prohlídku historického centra i s výstupem na muzejní věž a od 15 hodin začíná v Městském parku Letní divadelní festival – dnes  to bude hudební dětský pořad Luční hity, pohádka Nebojsa a taky mini disco show.

Autodrom Most

Mistrovství světa Superbiků na Autodromu v Mostě od 9 hodin vyvrcholí souboji elitních závodníků. Mezi nimi samozřejmě nechybějí domácí jezdci, kromě stabilních účastníků Olivera Königa s Ondřejem Vostatkem uvidíme také pět českých jezdců, kteří startují na divokou kartu poměří své síly se světovou špičkou. Českou republiku budou navíc reprezentovat i díla českých designérů a sklářů v podobě trofejí pro vítěze jednotlivých závodů. Fanoušci se mohou vedle samotných závodů těšit i na řadu doprovodných akcí a atrakcí, například vystoupení kaskadéra Martina Krátkého, velkoplošné obrazovky a show promotéra na diváckém svahu. Autodrom Most návštěvníkům navíc nabídne vstup do paddocku a autogramiádu jezdců v ceně vstupenky. Potěšit může určitě i to, že návštěvníci do 18 let mají vstup zdarma.

Spustit audio