Pomozte vrátit naději lidem, kteří se kvůli koronaviru ocitli v těžké životní situaci

14. květen 2021

Pandemie koronaviru trvá už přes rok. Za tu dobu ovlivnila život milionům lidí po celém světě a také v České republice. Charita České republiky proto vyhlásila sbírku s názvem Naděje se vrátí, na pomoc těm, kteří kvůli pandemii koronaviru přišli o někoho blízkého, nebo se dostali do těžké životní situace.

Středobodem této dobročinné akce se stala stejnojmenná píseň a videoklip Davida Deyla.

„Pomoc a naději vnímám jako protiklad naštěstí a ztrát. Temných okamžiků bylo na tomto světě v loňském roce prostě moc. Chtěl jsem se s tím nějak vypořádat – tak vznikla tato píseň a sbírka na pomoc rodin a dětí zasažených pandemií,“ říká ke své písni Naděje se vrátí David Deyl.

„Vítám tuto inciativu a věřím, že také píseň Naděje se vrátí přinese mnoha lidem radost a následně rodinám zasaženým pandemií konkrétní pomoc,“ doplňuje Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Pomoci můžete i vy – přispějte na transparentní účet 44665522/0800. variabilní symbol 987.

Naděje se vrátí

„Moc děkuji všem, kteří s projektem pomáhají a srdečné díky všem dárcům – vy jste naděje,“ dodává David Deyl.

Cílem akce je získat finance na pomoc rodinám zasaženým pandemií, které mnohdy přišly o živitele nebo je krize těžce zasáhla zdravotně či sociálně. Peníze půjdou na podporu projektů zaměřených na pomoc těmto lidem a také do zdravotních a sociálních služeb. V neposlední řadě chce projekt posluchače a diváky povzbudit a dodat jim tolik potřebnou naději.

Podrobné informace najdete na stránce projektu.

autoři: JMys , pach
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.