Policie v souvislosti s hudební párty ve Stvolínkách na Českolipsku vyšetřuje 7 trestných činů

3. srpen 2023 13:32

Na víkendové soukromé hudební párty u Stvolínek na Českolipsku policisté zjistili zhruba 75 přestupků. Uvedlo to krajské policejní ředitelství.

Nejčastěji šlo o řízení bez bezpečnostního pásu, nebo pod vlivem alkoholu a drog. 7 návštěvníků několikadenní akce se dopustilo jednání, které policisté kvalifikovali jako trestný čin. Jedná se o 2 přečiny ohrožení pod vlivem alkoholu, 1 maření výkonu úředního rozhodnutí a 4 přečiny přechovávání omamné a psychotropní látky, většinou šlo o marihuanu. Na akci ale policisté zajistili také pervitin, kokain a drogu MDMA.

 „Samotný pořadatel takzvaného soukromého hudebního festivalu ve Stvolínkách se bude ve správním řízení zodpovídat z rušení nočního klidu a z porušení požární ochrany při akcích s účastí většího počtu osob,“ uvedla mluvčí krajských policistů Ivana Baláková.

Hudební akce se konala od 28. července do pondělí 31. července na pronajatém pozemku v katastru obce Stvolínky. Poslední účastníci festivalu odjeli ale až ve středu 2. srpna odpoledne, kdy svůj dohled na místě ukončili také policisté.

Ti tam například dohlíželi na bezpečnost silničního provozu, protože účastníci akce na ni průběžně přijížděli a odjížděli. Podle odhadu policie jich tam mohlo být v jednu chvíli na 1 800 a k tomu více jak 200 motorových vozidel. Na akci bylo i mnoho cizinců, například Nizozemců, Francouzů, Němců, Britů či Italů.

autoři: Jiří Jelínek , Lenka Marková , reČRoL | zdroj: Policie České republiky - KŘP Libereckého kraje
Spustit audio

Související