Policie: Na technoparty v Ústí jsme porušení zákona zatím nezaznamenali kromě jedné krádeže

28. červenec 2018 10:52

AKTUALIZACE 12:30: Počet účastníků technoparty v Ústí nad Labem roste. Současné odhady jsou dva tisíce až dva a půl tisíce lidí.

„Žádný závažnější incident jsme neřešili, účastníci poslouchají pokyny. Zaznamenali jsme pouze majetkový delikt, a to v podobě krádeže mobilního telefonu a peněženky s doklady a platební kartou,“ uvedla mluvčí policie Alena Bartošová. „Situaci ale dále monitorujeme,“ dodala.  

Místostarosta městského obvodu Centrum, kam Všebořice patří, Karel Karika zatím registruje jednu stížnost na hluk. Podle něj jako samospráva nemají možnosti situaci aktuálně řešit. „Od nás nešlo žádné povolení. Měli by dodržet noční dobu klidu,“ dodal a doufá, že organizátoři dodrží dohodu, že muzika v deset večer utichne.

---

10:42 Odhadem kolem tisíce lidí zatím přijelo na technoparty, která se od pátku koná v ústecké čtvrti Všebořice.

Aparatury začaly hrát až v sobotu ráno. Přes noc byl klid. Podle mluvčí policie Aleny Bartošové v noci nezaznamenali žádné protiprávní jednání. „Situaci ale dále monitorujeme,“ řekla.

Akce se koná na soukromém pronajatém pozemku v krajském městě na dohled od všebořického sídliště. Původně se účastníci sjížděli od čtvrtka na louku u obce Chuderov nedaleko Ústí. Lokalita je ale v chráněné krajinné oblasti, proto je policie vyzvala k odchodu. Účastníci výzev v pátek uposlechli a přemístili se do Ústí.

Na technoakci Falanx 2018 do 30. července zve na facebooku veřejná skupina C23CHTEKNO. Podle nepotvrzených informací by měly být zvukové systémy v provozu jen přes den a na noc po dvaadvacáté hodině by měly být vypnuté. Vyplývá to z reakcí přispěvatelů této facebookové skupiny.

V Ústeckém kraji se konala technoparty například v roce 2015 u Červeného újezdu na Teplicku. Akce byla nahlášena jako soukromá a sjelo se na ni 4000 lidí. Letos na přelomu dubna a května se na kraji Liberce konala technoparty Czarotek, té se zúčastnilo podle policie asi 7000 lidí.

autor: směna ČRo Sever | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související