Pojistit lze v podstatě všechno. Nechte si poradit, jak pojistit majetek proti přírodním katastrofám

9. červenec 2021

Máte správně pojištěný majetek proti přírodním katastrofám? Tzv. základní živel je pokrytý i klasickým pojištěním stavby a domácnosti. Proti povodni nebo záplavě si ale musíte sjednat speciální pojištění. Na to, jak se nejlépe pojistit či následně pojistku vymáhat, odpovídá tiskový mluvčí Generali Česká pojišťovna Jan Marek.

Při sjednávání pojištění je důležité věnovat pozornost tomu, co vše je předmětem pojistné smlouvy. Výše pojistného se odvíjí od toho, jaká je cena daného majetku a jakým živelním pohromám může být vystaven.

Jan Marek doporučuje každé dva roky zkontrolovat, zda se cena nemovitosti či jejího zařízení nezměnila. V případě podcenění pojištění totiž nemusí být poškozenému uhrazena plná výše škody.

Chcete-li pojistku získat, je klíčové o ni požádat bezodkladně po utrpění škody. Tedy ihned, jak zajistíte svou bezpečnost a váš majetek před další újmou.

Vše řádně a ostře nafoťte, abyste způsobené škody mohli doložit. Pojišťovnu lze kontaktovat telefonicky či prostřednictvím online formuláře.

Další užitečné rady si můžete poslechnout v přiloženém audiozáznamu celého rozhovoru.

autoři: Lenka Šobová , Magdalena Trajerová
Spustit audio