Podvodník připravil známého z Chomutovska o víc než 8,5 milionu korun

4. říjen 2013

Důvěřivý člověk z Chomutovska umožnil přístup k soukromým cenným papírům svému známému, který situaci zneužil a připravil ho o víc než 8,5 milionu korun. Téměř čtyři miliony se povedlo policistům zachránit, našli je v bankovní schránce.

„V konečné fázi se podařilo zajistit celou částku, která tam byla uložena. Byl zajištěn byt v osobním vlastnictví a automobil,“ upřesnil kriminalista Dušan Šoltés.

Zbytek ale zřejmě stihl podvodník utratit. Pokud se jeho vina u soudu prokáže, hrozí mu za zpronevěru velké částky 5 až 10 let za mřížemi.

Policie nechce prozradit totožnost podvedeného, který natolik věřil svému známému, že mu umožnil přístup k osobnímu bankovnímu účtu a ke smlouvě o investování. Jeho příteli se ale zřejmě natolik zalíbila hodnota svěřených dluhopisů za 8 milionů a 680 tisíc korun, že je jednoduše prodal.

Poškozený se obrátil na policii, která ale neměla jednoduchou úlohu, protože podvodník peníze posílal na různé účty dalších lidí a dohledání bylo velmi složité.

Nakonec se ale podařilo alespoň část peněz zachránit. Kriminalisté totiž našli v jedné bance schránku, ve které byly necelé čtyři miliony korun v hotovosti. Navíc zabavili byt za 600 tisíc a auto za zhruba 470 tisíc korun.

autoři: bach , dab
Spustit audio