Podbořany dokončily jízdní okruh pro děti a piknikovou louku pro dospělé. Lokalitu u Hluban chce město zapojit do vycházkové trasy

9. červen 2020 09:20

Podbořany rozšiřují vycházkovou trasu, která vede kolem potoka u Hluban. Tamní louka se mění v piknikovou. Stavbaři na ní právě dokončili asfaltový okruh pro děti na bruslích, koloběžkách nebo odrážedlech.

Časem tam ještě tu vyroste venkovní posilovna pro dospělé a další vybavení pro aktivní odpočinek. Město za celou stavbu, včetně veřejného osvětlení, zaplatilo přes tři miliony korun.
„My bydlíme tady nahoře, ale děti bydlí v Hlubanech. Projeli jsme to, a docela se nám to líbí. Odpoledne půjdeme s dětmi na kolečkové brusle,“ shrnuje Irena Linhová, která právě s vnučkou v kočárku prochází kolem nové asfaltové dráhy.

Pikniková louka s inline dráhou v Podbořanech

„Jsme zhruba 300 až 500 metrů od centra, od náměstí. Dříve tady bývala pěšina, taková místní zkratka. Vedení města se rozhodlo, že tady udělá ten ovál,“ vysvětluje vedoucí odboru investic Milan Ohanka. Ukazuje přitom na zhruba čtyřsetmetrový ovál s třímetrovou šířkou a hladkým asfaltem na původně nevyužité louce, která se proměňuje v piknikovou.

„Počítáme s tím, že se bude dále rozšiřovat – například o workoutové hřiště, prolézačky. Ta louka je z jedné strany ohraničená potokem, z druhé topoly. Vzadu je železnice,“ doplňuje Ohanka.

Pikniková louka s in-line dráhou by se mohla rozšířit o sousední pozemek, který patří církvi.

„In-line dráha vede přímo po hranici našeho pozemku, vlevo od ní už je to církevní. Lidé to tam využívají, ale nemůžeme tam dělat stavební činnost. Navíc tuto lokalitu chceme navázat na vycházkovou trasu. Snažíme se s římskokatolickou církví vyjednat převod toho pozemku, abychom tu lokalitu mohli rozšířit. Pokud se s nimi nedohodneme, budeme muset pracovat s tím, co máme k dispozici,“ vysvětluje starosta města, Radek Reindl z ODS, který doufá v úspěšnou směnu pozemků.

Spustit audio

Související