Plesy, koncerty i divadelní představení. Nejen tak vypadá o víkendu kultura v Ústeckém kraji

9. březen 2023

V Ústeckém kraji můžete jít o víkendu třeba plesat, navštívit na koncert, zacvičit si jógu, zhlédnout divadelní komedii nebo se dozvědět něco nového o vesmíru – vyberte si.

Sobota 11. března

Začínáme v Muzeu města Ústí nad Labem – v sobotu od 10.45 tam bude Miroslav Dohnal vyprávět o výpravě do Mexika a na ostrov Santa Catalina, který je domovem zcela unikátního druhu chřestýše Crotalus catalinensis. Žije pouze na zmíněném ostrově a pozoruhodný je i tím, že nemá chřestidlo.

Chřestýš

Po celý víkend se v Lounech koná Lounské divadlení. V sobotu od 13:00 se divákům představí divadelní soubory TMA-divadlo Terezín, Pik-Art Úštěk a divadelní klub Jirásek z České Lípy.

Netradiční ples pořádá 11. března připravila Knihovna Ústeckého kraje – tančit se bude mezi knihami a hrát bude kapela Falzet. Čeká vás workshop karibských tanců a součástí programu bude i benefiční aukce. Její výtěžek půjde na pomoc spolku Felisicat, který se stará o venkovní kočky. Vstupenky jsou v prodeji u registračního pultu v knihovně v ulici Velká Hradební.

Prago Union, Kato

Ve víru tance se můžete v sobotu ocitnout také v ústeckém Café Max – letos tam bude ples ve stylu Moulin Rouge. Půjde už o 12. ročník – začíná se ve 20 hodin.

Ústecký Národní dům pak zve v sobotu na 20. hodinu na koncert skupiny Prago Union. Fanoušci téhle těžko zařaditelné a dvěma cenami Anděl ověnčené party se mohou těšit i na písničky ze zatím posledního alba Příduhned.

V Lovosicích se 11. března večer můžete pobavit u komedie Svatba bez obřadu v podání divadelního spolku Háta. Hraje se v Lovo Divadle a začátek je v 18 hodin.

Opravený Mederův dům v Žatci otevírá návštěvníkům

Pokud se ale chcete spíš zklidnit, pak zvolte akci v Mederově domě v Žatci – v 17 hodin tam s lektorkou Petrou Šmerákovou můžete odkrýt taje Joga nidry, je to hluboká relaxační a meditační technika.

Přidáme ještě pozvánku na Kouzelnický karneval v Kulturním centru v Duchcově. Začíná v 15 hodin a bude plný triků, magických kousků, her a soutěží. Na své si přijdou dospělí i děti.

Neděle 12. března

Mam'zelle Nitouche

V neděli od 17 hodin nabídne Severočeské divadlo opery a baletu v Ústí nad Labem druhou premiéru klasické francouzské operety Florimonda Hervého Mamzelle Nitouche. Nechte se pohodovými melodiemi vtáhnout do příběhu ctihodného varhaníka Celestina, který se mění v náruživého skladatele Floridora a klášterní chovanky slečny Denisy – kdo by si nevzpomněl na větičku „taková jsem já, matinko“. A samozřejmě, jako v každé správné operetě – nechybí fešný nápadník, poručík od dragounů Fernand…

Dětem můžete nabídnout hned dvě pohádky v teplickém planetáriu – od 15 hodin to budou příběhy pejska Cvočka a v 17 hodin pohádka Odkud svítí sluníčko. V 19 hodin pak začne povídání pro větší, a to na téma Vznik, vývoj a zánik hvězd.

Hraničář

V Lovosicích mají Dětský kinematograf, který bude v neděli od 10.30 promítat film Jak vycvičit draka 3. Promítá se v Lovo Café.

Na děti myslí i v Ústí nad Labem – Veřejný sál Hraničář nabízí od 15 hodin animovaný film Kocour v botách, hned po filmu pak bude následovat kreativní dílna pro děti.

V Lounech v neděli vrcholí přehlídka Lounské divadlení – už v 10 hodin to bude Saturnin – představení divadelního spolku Klas z Klášterce nad Ohří. Tento soubor funguje už víc než 50 let. A ve 14 hodin uzavře celou akci slavnostní vyhodnocení této divadelní přehlídky.

Spustit audio