Planetárium - SOUTĚŽ

23. leden 2004

Soutěžit s námi můžete dvanáctkrát do roka - obvykle v posledním Planetáriu v měsíci. Ve hře je pokaždé hodnotná knížka. STATUT SOUTĚŽE

Otázka je zveřejňována v závěru pořadu a ihned po jeho skončení je její znění k dispozici i na tomto místě.
Vaše odpovědi zasílejte prostřednictvím elektronické pošty na adresu planetarium@ul.rozhlas.cz. Knihu vyhraje ten z vás, jehož odpověď bude pokud možno co nejpřesnější. V případě, že správných odpovědí bude víc, rozhodne datum a čas odeslání vaší zprávy.
Správné znění odpovědi spolu se jménem výherce vám sdělíme dva týdny po odvysílání otázky, opět v rámci pořadu; současně se vše objeví i na webu.

OTÁZKA MĚSÍCE LEDNA

Tentokrát vás vyzkoušíme z PALEONTOLOGIE.

Napište nám, co označují sběratelé zkamenělin jako šárecké a nebo také rokycanské kuličky, kdy a jak tyto kuličky vznikly, kde se nacházejí a proč sběratele tolik zajímají. Zkrátka vše co víte a nebo vše co se vám o šáreckých či rokycanských kuličkách podaří zjistit.
Na vaše odpovědi čekáme nejdéle do nedělní půlnoci 1. února.

K odpovědi nezapomeňte připsat také své jméno a adresu, abychom věděli, kam případnou výhru poslat. Správnou odpověď a jméno výherce najdete na tomto místě v sobotu 7. února.

OČ TENTOKRÁT SOUTĚŽÍME?

O encyklopedickou publikaci Věda a technika v datech. XX. století - objevy a vynálezy. Kniha přináší fascinující příběhy, jež se odehrávaly při vzniku mnohých věcí, které jsou dnes už zcela všední. Rok po roce mapuje objevy, vynálezy a události od počátku století, tedy od roku 1900, až do jeho konce v roce 2000. Je sice určena především zvídavým mladým čtenářům, ale na své si přijde i leckterý dospělý. Každý nemůže znát všechno!

HODNĚ ŠTĚSTÍ
Spustit audio