PLANETÁRIUM

29. prosinec 2002

TIPY A POZVÁNKY

Ústecký a Liberecký kraj

TURNOV.
Ve výstavním sále Okresního muzea Českého ráje v Turnově si stále ještě můžete prohlédnout výstavu Výsledky archeologických výzkumů nejen v Turnově - Maškových zahradách. Prezentovány jsou tu keramické nádoby, broušené a štípané kamenné nástroje, kovové předměty a také kresebné rekonstrukce pravěkých chat a domů. Výstava potrvá do 2. února.

TEPLICE. Na ochozu zimního stadionu si můžete až do konce ledna prohlédnout výstavu Dinosauři a svět obřího hmyzu. Je to naposledy, kdy je tato výstava v České republice k vidění, potom se vrací do Ruska.

TEPLICE. Do 2. února je v prostorách Regionálního muzea (v jízdárně zámku) instalována výstava, nazvaná 100 nejvýznamnějších archeologických nálezů v Číně ve 20. století. Exponáty zapůjčilo čínské velvyslanectví.

Další pozvánky

PRAHA.
V zasedací místnosti č. 206, ve 2. patře budovy Akademie věd ČR na Národní třídě začne ve čtvrtek 2. ledna v 17 hodin pořad, nazvaný Geologie a přírodní katastrofy. Jeho moderátorem bude Zdeněk Kukal z České geologické služby.

OSTRAVA. Ve výstavním pavilonu na Černé louce probíhá výstava o české historii a kultuře, nazvaná Krásy a tajemství České republiky. Potrvá do 15. ledna. V následujících šesti letech se výstava představí v dalších 14 městech, pouze v Ostravě je však umístěna v jednom objektu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ. Hvězdárna nabízí až do konce roku svým návštěvníkům výstavu miniatur kosmické techniky. Můžete tu vidět na 70 papírových a plastových modelů družic, sond, kosmických lodí, orbitálních stanic a raketoplánů, doplněných fotografiemi originálů a technickými popisy. Autory exponátů jsou Petr Balda a Miloš Drábek. Otevřeno je každý pracovní den od 8 do 18 hodin.

Spustit audio