PLANETÁRIUM

1. prosinec 2002

TIPY A POZVÁNKY

Ústecký a Liberecký kraj

TEPLICE. Od 17. prosince do února příštího roku
bude v prostorách Regionálního muzea (v jízdárně zámku) instalována výstava, nazvaná 100 nejvýznamnějších archeologických nálezů v Číně ve 20. století. Exponáty zapůjčilo čínské velvyslanectví.

Další pozvánky

OSTRAVA.
Ve výstavním pavilonu na Černé louce probíhá výstava o české historii a kultuře, nazvaná Krásy a tajemství České republiky. Potrvá do 15. ledna. V následujících šesti letech se výstava představí v dalších 14 městech, pouze v Ostravě je však umístěna v jednom objektu.

PRAHA. Ve čtvrtek 19. prosince se koná další veřejná přednáška z cyklu Klubu skeptiků Sisyfos Věda kontra iracionalita. Na téma Manipulace s moderními dějinami pohovoří Věra Olivová z Filozofické fakulty UK Veřejné přednášky Sisyfa se konají v budově Akademie věd ČR na Národní třídě č. 3, v sále 206, v II. patře.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ. Hvězdárna nabízí až do konce roku svým návštěvníkům výstavu miniatur kosmické techniky. Můžete tu vidět na 70 papírových a plastových modelů družic, sond, kosmických lodí, orbitálních stanic a raketoplánů, doplněných fotografiemi originálů a technickými popisy. Autory exponátů jsou Petr Balda a Miloš Drábek. Otevřeno je každý pracovní den od 8 do 18 hodin.

Spustit audio