Piráti v Terezíně, historická bitva v Budyni nad Ohří, Medové odpoledne v Kadani. Víkend v Ústeckém kraji bude plný zábavy

11. srpen 2022

Piráti v Terezíně, historická bitva v Budyni nad Ohří, Tolštejnské slavnosti v Jiřetíně pod Jedlovou, Slavnosti hraběte Kulhánka z Klaudensteina na zámku Stekník, Medové odpoledne v Kadani, druhý srpnový víkend bude plný zábavy.

Sobota 13. srpna

Jeden den v roce uvidíte zaplavený pevnostní příkop u Horní Vodní brány v Terezíně a co víc, bude tam od 15 hodin probíhat i pirátská bitva. Doprovodný program začíná už ve 12 hodin a nabídne zábavu pro děti, prohlídky pevnostních stavidel, pouťové atrakce, hudba, občerstvení, modely lodí i projížďky na lodičkách.

V Budyni nad Ohří na Vodním hradě začíná v 10 hodin program s dvěma rekonstrukcemi bitev, kterých se účastní na 100 bojujících z Česka i Německa. Čekají vás i stánky na tržišti, prohlídky hradu, tábora a zbrojnice i středověká kuchyně, dobové tance i hudba.

zámek Stekník

Zámek Stekník vás zve na Slavnosti Jana Františka hraběte Kulhánka z Klaudensteina. Během hraných kostýmovaných prohlídek si můžete přijít prohlédnout, co taková šlechtická slavnost obnášela -  například šlechtický ples v zámecké sala terreně nebo šermířské souboje. Prohlídky začínají v 18.00 a po půlhodinách pokračují do 20:30. Doporučujeme rezervaci webu zámku Stekník.

The Most Fest vypukne v poledne v areálu jezera Most. Až do noci se tu vystřídá řada hvězd – Kapitán Demo, Richard Müller, Marpo a Troublegang, Anna Julie Slováčková, Leoš Mareš jako DJ a další. Součástí je i bohatý sportovní program včetně závodů dračích lodí.

Jezero Most

A ještě jedny slavnosti – tentokrát slavnosti s poutí v Horním Jiřetíně na Mostecku. Odpoledne vystoupí Ivan Mládek s Banjo Bandem, skupina Perutě, Laura a její tygři a další. V programu nebudou chybět žongléři, šermíři, hry pro děti, doboví stánkaři, obří loutky a spousta dalších atrakcí. A na závěr krom ohňostroje bude i retro párty se Zdeňkem Lukeslem.

Neděle 14. srpna

Medem to od 13 hodin zavoní ve Františkánských zahradách v Kadani. Připravili tu medový jarmark plný včelařského zboží, medu, medoviny, perníků a svíček. Bude i ochutnávka místních medů spojená se soutěží o nejlepší med Kadaňska, k dobré náladě zahraje Swing Party Band a divadlo Hnedle Vedle přidá své vystoupení. Od 13 hodin bude včelařská přednáška v refektáři.

Vstup do Františkánské zahrady

Kulturní dům Říp v Roudnici nad Labem zve na 18. hodinu na koncert s názvem SwingHarmonie. Koncert spojuje měkké smyčce České filharmonie s hladivým i výrazným klarinetem a šlapající rytmikou. Nad tím vším excelentní zpěvačka a je zaděláno na vynikající muziku v neotřelých swingových aranžích. Přesvědčíte se, že i filharmonici umějí hrát jazz. Koncert je součástí 66. ročníku Dvořákova festivalu.

Ve 14 hodin se rozezní varhany v bazilice ve Filipově, je to další koncert festivalu Varhanní duchovní hudby a na programu je Vox Organi - Hlas varhan na magických místech. Jedinou protagonistkou koncertu bude varhanice a skladatelka Katta. Katta – Kateřina Chroboková svou mezinárodní kariéru zahájila vítězstvím na mezinárodním varhanním festivalu v Anglii v roce 1999 a stále okouzluje svým hlasem, hrou i hudební invencí.

Filipov - bazilika

Hudba jiného žánru bude znít od 15 hodin v dalším dílu Malého Hamburku v Městských sadech v Ústí n. L. Pravidelný nedělní multižánrový festival bude tentokrát prezentovat skupinu  Pekelní koně, Sabinu Ludányiovou a  Sarah & The Adams.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spustit audio