Pikantní vepřové
Nemusí to být vždycky jen vepřo knedlo zelo…
Suroviny:
500 g vepřové kýty
4 cibule
100 g sádla
150 g sýra ementálského typu
2-3 stroužky česneku
kmín
pepř
sůl
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
2. V pekáči rozpustíme sádlo a dáme na něj nahrubo nakrájené cibule. Na to položíme maso, okořeníme kmínem a pepřem, mírně podlijeme a pečeme.
3. Upečeme do měkka, maso vyndáme na teplý talíř, sos přecedíme nebo rozmixujeme a rozpustíme v něm nakrájený sýr. Touto omáčkou pak přeléváme jednotlivé porce. Podáváme s vařenými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka