Perkelt: Maďarský pokrm podobný guláši. Víte, v čem se liší?
Perkelt je populární maďarský pokrm z masa, cibule a papriky. Název zní velmi vznešeně, ale česky to znamená osmahnuté maso s malým množstvím šťávy. Připravuje se ze všech druhů mas a do jeho husté šťávy přidáváme nadrobno nakrájenou cibulku.
Asi jste i vy někdy přemýšleli, v čem se perkelt liší od guláše. Rozdíl je v tom, že perkelt podléváme během dušení co nejméně, kdežto guláš ředíme hodně vodou z brambor, které vaříme zvlášť pro guláš. Jinak jej připravujeme stejným způsobem jako perkelt.
S čím se v Maďarsku perkelt podává?
a) s bramborem – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) s noky nebo tzv. tarhoňou – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá zapékací mísu na lasagne + univerzální nůž od společnosti Zepter a ještě balíček orientálního koření Kotanyi v hodnotě 500.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 1. září 2015!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.