Pekingská polévka

Suroviny: 150 g libového vepřového masa, sůl, pepř, škrob, drůbeží vývar, 1 mrkev, 100 g hub, 100 g bambusových výhonků (můžeme nahradit kedlubnou), 100 g šunky, sójová omáčka, glutasol, trošku octa, 2 vajíčka.

Postup: Libové vepřové nakrájíme na miniaturní nudličky, osolíme, opepříme, poprášíme lžicí škrobu, smícháme a vložíme do ¾ l vroucího drůbežího vývaru. Přidáme hrubě nastrouhanou 1 mrkev, 100 g nakrájených hub a 100 g bambusových výhonků nebo nakrájené kedlubny a vaříme. Před dovařením přidáme ještě 100 g nakrájené šunky, dochutíme sójovou omáčkou, octem, glutasolem, vmícháme 2 vejce a necháme je srazit.

Dobrou chuť vám přeje Milena Melezinková a Český rozhlas Sever!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.